Beyond Frames Entertainment går in i Odd Raven Studios
maj 7, 2019
Down The Rabbit Hole screenshot
Cortopia Studios nya spel “Down The Rabbit Hole” annonseras på Gamescom i Köln
augusti 21, 2019

Beyond Frames Entertainment förvärvar 55% av VITEI Sweden

VITEI Sweden AB grundades av Giles Goddard, en mycket meriterad spelutvecklare och en legend i spelbranschen som ligger bakom en mängd av Nintendos spelsuccéer genom åren såsom Starfox, Super Mario 64, 1080 Snowboarding och Steel Diver.

Giles bor och verkar i Kyoto, Japan. Bakgrunden till VITEI Sweden AB är en avknoppning från VITEI Backroom i Japan. VITEI Sweden kommer att fortsätta drivas av Giles team med Studio Director Alex May, Technical Director Chris McLaughlin och Art Director Therése Pierrau.

VITEI Sweden fokuserar helt på VR och teamet har lång erfarenhet av utveckling av VR-upplevelser. Teamet har producerat VR-spel för stora kunder såsom Oculus, Sony samt en rad andra japanska bolag i dataspelsindustrin. Deras roliga och nyskapande VR-upplevelser har blivit belönade med ett flertal priser runt om i världen.

Johan Larsson, VD för Beyond Frames Entertainment, kommentar: ”Vi är väldigt glada över att kunna ansluta VITEI Sweden till vår bolagsgrupp, det är en seger för BFE och vår strategi att vi fortsätter knyta till oss oerhört skickliga spelmakare. Jag tror att båda bolagen kommer att ha stor nytta av varandras kunskaper och detta förvärv kompletterar befintliga studios mycket fint. Nu när vi ser tecken på att det börja lossna ordentligt för VR ser jag verkligen fram mot resan tillsammans med VITEI Sweden.”

Läs fullständing pressrelease hos Cision.

Buy now