WE USE COOKIES

We are using third-party cookies in order to personalize your experience better.

Read more
Allow
actionCAREER

Game News

Home / Game News / null

Share

Beyond Frames Entertainment, som avser bygga ett konglomerat inom gaming-industrin med koppling till VR- och AR-spel, ska behålla engagemanget hos förvärvade spelstudios genom att låta deras ägare förbli delägare.

Beyond Frames VD Johan Larsson om planerna på ett storbygge inom AR/VR-spel

STOCKHOLM (Direkt) Beyond Frames Entertainment, som avser bygga ett konglomerat inom gaming-industrin med koppling till VR- och AR-spel, ska behålla engagemanget hos förvärvade spelstudios genom att låta deras ägare förbli delägare.

Det säger Beyond Frames vd Johan Larsson i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt inför bolagets listning på Spotlight Stock Market.

Det är svårt att veta på förhand vilka spel som kommer att slå och inte, men bolaget sänker risken genom diversifiering och har bra analysmetoder för att mäta spelarengagemang, hävdar han vidare.

Beyond Frames fokuserar på att skapa underhållning med spel och andra 3D-upplevelser baserat på VR- och AR-teknologi (virtuell verklighet respektive förstärkt verklighet). Inom företaget finns i dagsläget fyra spel tillgängliga för försäljning på olika VR-plattformar.

Beyond Frames tillväxtstrategi innefattar både organisk tillväxt och tillväxt genom förvärv av spelstudios. Bolaget uppger sig föra flera förvärvsdialoger.

Ni tänker bygga ett konglomerat av oberoende studios som gör spel inom VR och AR. Varför blir en helhet av spelstudios bättre än delarna?

"Det finns flera anledningar. En är att det blir effektivare att driva dem om man driver dem tillsammans. Det finns mycket man kan samordna. Det är också bra att föra ihop många kreativa människor som kan inspireras av varandra. Vidare sänker vi den specifika risken. Vi kommer att ha kapacitet att skapa många spel och ha större sannolikhet att få några riktiga fullträffar."

Kommer ni lyckas behålla engagemanget hos tidigare ägare när deras bolag blir uppköpta?

"Ja. De är oberoende med stort självbestämmande över sin studio. Vi siktar inte på att köpa hela studion utan kanske halva. Vi betalar till stor del med egna aktier, så dels har de ett stort ägande i sin egen studio och så har de ett ägarintresse i helheten."

Foto: Martin Nilsson vid Nyhetsbyrån Direkt intervjuar Beyond Frames vd Johan Larsson till höger.

Hindras kreativiteten när allt blir mycket större?

"Nej, jag tror snarare tvärt om. Bolagen har stor grad av frihet, men vi kan bistå med resurser - både expertis och pengar."

Var geografiskt tänker ni förvärva företag?

"Vi kommer börja gräva där vi står. Det finns otroligt mycket talang i Sverige och Stockholm - bara runtom där vi sitter på Södermalm finns tusentals spelutvecklare. Det är en global marknad och ingenting hindrar oss från att gå brett, men vi börjar här."

AR har inte slagit igenom lika snabbt som vissa hade förväntat sig när Pokémon Go slog igenom 2016. Har AR fortfarande stor potential?

"Mobilt AR finns redan tillgängligt på ungefär en miljard smarta telefoner. Både Google och Apple investerar tungt inom det. På längre sikt tror vi på AR i glasögon."

Ni vill ta in 10 miljoner kronor i en nyemission och 5 miljoner från Handelsbankens fond Microcap Sverige i en riktad emission som är villkorad av att aktien noteras. Vad ska ni göra med pengarna?

"Vi kommer främst att använda pengar till att köpa fler studios. Vi kommer även att investera i en skalbar modell."

Har ni några finansiella målsättningar?

"Vi har inte kommunicerat några finansiella mål. Vi har naturligtvis interna målsättningar. Vi ser att vi är välkapitaliserade - i slutet av augusti innan emissionen hade vi knappt 24 miljoner kronor i kassan. Nu tar vi in 15 miljoner kronor till, så vi har bra möjligheter att köpa många studios och spel. Men vi lämnar inga prognoser nu."

Vilka är era största utmaningar?

"Vi ägnar oss åt kreativ verksamhet. Det är svårt att veta på förhand vilka spel som slår och inte. De spel som blir fullträffar tar en oproportionerligt stor del av vinsten i sektorn. Det vi vet är att vi har kapacitet att bygga många spel. Vi försöker bygga effektiva processer så att vi kan bygga många spel parallellt. Vi testar i liten skala och investerar i dem som verkar slå bra. Vi har bra analysmetoder för att mäta spelarengagemang."

Finns det några bolag på Stockholmsbörsen som ni är sugna på att förvärva?

"Det finns otroligt många bra bolag i Sverige och mycket bra talang. Vi tittar brett, men vilka bolag vi kommer att titta på har vi ingen kommentar till just nu."

Beyond Frames värderas i emissionserbjudandet till 94 miljoner kronor före det planerade kapitaltillskottet på 15 miljoner kronor. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser på 49 procent av beloppet.

Teckningskurs i emissionen är 8:70 kronor per aktie. Teckningsperioden pågår från den 6 till 19 november 2018. Första beräknade dag för handel på Spotlight är den 6 december.

Aktieinvest är emissionsinstitut i samband med nyemissionen.

Related News

Beyond Frames teckningsperiod pågår nu

Beyond Frames Entertainment AB (publ) har godkänts för notering på Spotlight Stock Market förutsatt att lägsta gränsen i bolagets nyemission samt Spotlights ägarspridningskrav om minst 300 aktieägare uppnås.

Continue Reading

Beyond Frames på väg att noteras på Spotlight

Beyond Frames Entertainment AB (publ) har godkänts för notering på Spotlight Stock Market förutsatt att lägsta gränsen i bolagets nyemission samt Spotlights ägarspridningskrav om minst 300 aktieägare uppnås.

Continue Reading

Our presentation at Teknikdagarna 2018

Watch the video below where Ricky Helgesson, chairman of the board and founder and Johan Larsson, CEO talk about Beyond Frames.

Continue Reading

Follow Us For More News

Facebook
Youtube
Twitter
Linkedin

Sign Up to our Newsletter

Get the greatest and latest B2B news about Beyond Frames, our products and campaigns by signing up for the newsletter below. For investor related news (in Swedish), please sign up for news letter in our newsroom here.

Sign Up
By subscribing, you agree to receive emails from us. Please review ourprivacy policyfor more information. You can unsubscribe at any time.